Ik ben Heleen Gombert. Ik speel dus ik besta

Ik ben:

Muziekmens

Voor muziek maken kom ik mijn bed uit.  Die liefde voor muziek kreeg ik van mijn moeder. Van mooie dingen creëren ga ik aan.

Ik ben een schooljuf in hart in nieren. In 2001 gaf ik mijn eerste groep les. Een juf omdat ik het onwijs leuk vind om uit te leggen hoe iets werkt. Hoe 'het zit' en omdat iedereen iets anders nodig heeft om met plezier te kunnen leren, geef ik er met jou mijn draai aan. Dan landt het echt. Vanzelf. Dat te ervaren vind ik geweldig.

Inmiddels heb ik meer dan 1000 mensen opgeleid en tientallen cursussen, trainingen en opleidingen ontwikkeld. Ik heb het talent om direct te zien en voelen wat iets of iemand nodig heeft. Ik werk daarom nooit met vooraf vastgestelde modellen of programma 's. Voor hapklare brokken en stappenplannen moet je niet bij mij zijn.

Juf-docent-wegwijzer

Van de opleidingen die ik deed springen er twee uit: Deep democracy en systemisch werken. Hierin leerde ik kijken vanuit het geheel en ervaren dat alles onderdeel is van een groter geheel. Samen met dat het er wel degelijk toe doet om jouw kleine deel in het geheel vorm te geven. Zo heb je invloed. Zo kun je iets in de wereld zetten, wat er toe doet. Muziek heeft me steeds meer bij mezelf gebracht en ik ging me met muziek steeds meer laten zien. Van binnenuit. Mijn eerste bedrijfsnaam was Orfeo. Orfeo bracht zelfs de levenloze dingen bezieling. Muziek laat mensen smelten, maakt ruimte. Muziek raakt. In het muzieklab.com kom je die magische kracht van muziek op allerlei manieren tegen. 

Spelen en Genieten met hoofdletters

Ik geniet mateloos van het alsmaar weer nieuwe dingen opzetten en ontwikkelen. Onverwachte kruisbestuivingen en verbindingen maken en laten ontstaan.

Mijn basis is gelegd door de universitaire opleiding klinische psychologie. Hier heb ik uitstekend geleerd wat ik niet wil doen en zijn :-) Ik heb lang gedacht dat ik vooral op deze wereld was om andermans problemen op te lossen. Een gelukkig misverstand.

Ik blijf mateloos gefascineerd door leerprocessen, natuurlijke ontwikkeling, spelen en didactiek. Spelen is leren. Zo blijkt uit hersenonderzoek. Vanuit dit gegeven ontwerp ik ik een nieuwe opleiding voor basisschoolleerkrachten die gebaseerd is op actueel hersenonderzoek naar de effectiviteit van leren.  Muziek en andere kunsten staan in deze opleiding centraal. Ze vormen de toegangspoort naar moeiteloos leren. Leren met plezier.  

Dit is een greep uit mijn leven. 

Kijk voor een overzicht van mijn ervaring en opleidingen op https://www.linkedin.com/in/heleen-gombert-61645bb/

 

 

Heb een beetje vertrouwen in het leven, dan wordt de rest geregeld

Uit: Papegaai vloog over de Ijssel van Kahder Abdollah