Ode aan onze moeders

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 17:39

Moederlijf, Moederliefde, Moederlijn. Zo rolt het opeens uit mijn pen.

We komen allemaal uit onze moeder. En zij weer uit haar moeder. En haar moeder weer… Zonder hen waren wij nu niet hier. Nu. Op deze plek waar je nu bent.
Als ik dat echt inadem en uitadem, ontspant het. Zo groots en zo gewoon. Vanuit dat idee ontstond voor de zomervakantie Wow wat een vrouw. Samen online onze voormoeders eren. In een webinar. Vanuit liefde en lol.
Het webinar ging niet door. Ik kreeg wel reacties op het idee. Ook mensen die verder helemaal geen interesse hadden deel te nemen vonden het een mooi verhaal. Ik kreeg ook te horen dat ik vaag was. En ja. Dat was toen ook zo. Het was een gevoel dat heel graag uit mij wilde. Hoe? Dat zag ik ter plekke wel. Die sprong. Dat moet je willen. Dat klopt.
De mensen die interesse hadden, hadden geen ruimte en/of tijd. Erg jammer. Balen of vul maar in. Zo voelde het in eerste instantie. Al snel voelde ik dat het groter was dan een webinar. Het moest meer tijd en ruimte krijgen.

Vanmorgen, als ik schrijf in mijn boekje, voel ik het besef opeens in mijn lijf: mijn online programma Creëer je verlangen is die ode aan mijn moeder en haar moeders. Aan jouw moeder. Aan alle moeders. Aan alle vrouwen.
Als ik iets heb geleerd van mijn moeder in de tijd dat ze ziek was en ging sterven, is leven in overgave. Het is wat het is. Dat aanvaarden. That does not happen overnight. Het komt steeds weer terug. In deze onzekere tijd zie en voel ik het elke dag.

Deze tijd vraagt wijsheid, standvastigheid en meebewegen in wat er is. Vrouwenkracht geeft de energie die daarvoor nodig is. Vanuit die kracht kun je altijd iets nieuws laten ontstaan.
Elke keer weer merk ik wat er gebeurt als ik niet meebeweeg als er geen andere keus is. Ik heb het echt geprobeerd hoor! En ik kan je vertellen: gezeur en gezever gegarandeerd! Maar dan alleen in 100% van de gevallen.
Ik ben een brave leerling. Ik leer het steeds beter, dat meebewegen. En dat wil ik jou ook leren. Door mijn verlangen waar te maken, lukt het me om mee te bewegen in wat er nu is. En door mee te bewegen kan ik steeds verder stappen zetten in mijn verlangen.

In Creëer je verlangen neem ik je mee in het meebewegen en jawel, daar heb je profijt van op alle vlakken. Het geeft je energie, lol, minder drukte in je hoofd, meer ontspanning in jezelf en naar de mensen om je heen. Je hebt aan niets tekort en hoeft niet aan voorwaarden te voldoen. Je doet het steeds met dat wat er is. En wordt daar steeds creatiever in. Dat is de energie van waaruit je verlangen waarmaken (bijna) vanzelf gaat.

Creëren is waargemaakt verlangen.
Ga je mee verlangen?
 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.